Reverend Shine Snake Oil co.

CPH Studio Editor / March 11, 2014

Reverend Shine Snake Oil co. er måske én af Københavns bedst bevarede musikalske hemmeligheder. Men ikke så længe endnu, at dømme efter en stigende interesse for orkesteret herhjemme og i resten af Europa. Det blev senest understreget ved deres besøg på den franske branchefestival, Eurosonic, hvor de var i fornemt selskab med blandt andre MØ, Baby in Vain, Jenny Wilson, Slick Shoota, Alice Boman m.fl. Inden turen gik til det franske, var bandet forbi Red Bull studiet, for at mixe nye numre til deres kommende album-projekt, Anti Solipsism pt. 1 Creatures. Vi fik en snak med den ene bagmand, Claudius Pratt, på telefon fra NY, forud for en større Europa-tour.

Reverend Shine Snake Oil co. er et vaskeægte new yorker band med rødder i den rå, beskidte gademusikultur. De blander fermt original amerikansk folk og Negro spirituals med garage- og punkrock. Navnet leder unægteligt tankerne hen på mirakelmedicin, hestevogne og røverhistorier, men bedst som man har placeret orkestret, overrasker de ved at gå i nye retninger med kombinationen af afrikanske polyrytmer, punkrock, swing, rock-steady, og old school rythm & blues.

Claudius Pratt og hans makker Justin Moses Gunn som udgør kernen, er oprindeligt fra New York, men flyttede til København og dannede REVEREND SHINE SNAKE OIL Co. i 2007. Senere fulgte Claudius Pratt op med det lille pladeselskab Soapbox Music. I dag består bandet også af  Martin Ollivierre på bas og Matthias Klein på trommer. Men hvilke betingelser har deres soul og roots-funderede musik i et land overvejende defineret af indierock og dansksproget pop og hip hop? Det spurgte vi Claudius om over telefon fra New York, hvor han befinder sig, for at søge ny inspiration og besøge sin hjemby.

Hvordan har den lokale musikscene taget imod jer?
Claudius Pratt: "Generelt er musikere meget imødekommende, men undrer sig over, hvorfor jeg bor i København i stedet for NYC. Det er mit indtryk, at publikum og fans i første omgang er tiltrukket af klichéen; den klassiske historie om afro-amerikanere som spiller musik i Europa, som måske ikke er så velmodtaget i USA. Men når de kommer til vores shows og oplever vores musik, og hvordan vi præsenterer den, får de vakt en ekstra dimension af interesse. Vi kalder vores musik for ’social music for social people’ og jeg synes, at vi kan se hvordan idéen om at bringe folk sammen virker. Vi opfordrer også til det og på den måde er vi meget traditionelle." Claudius uddyber:

But the sound is far from vintage it is a fresh mix of American roots music with the heart of African rhythms and the soul of punk.

Claudius Pratt fra Reverend Shine Snake Oil i Red Bull studiet. Foto: Ari Mikael Zelenko  

Hvad lavede I i Red Bull Studio Copenhagen?
"Vi har mixet den første halvdel af vores seneste projekt, Anti Solipsism pt. 1 Creatures, som er de første fem numre vi udgiver fra vores Anti-serie. Det består af tretten sange indspillet live på en dag i det gamle Härlanda fængsel (fungerer nu som studie) i Göteborg, i Sverige."

Man bør fange det energiske band live, og det skulle der være mulighed for, da Reverend Shine Snake Oil Co. tager på en omfattende Europa tour i foråret og resten af 2014.
 

Bandfoto: Johan Rönnow