Fem minutter med...League of extraordinary gentlemen

CPH Studio Editor / April 29, 2014

League Of Extraordinary Gentlemen består af Simon Muschinsky (When Saints Go Machine) og den amerikanske rapper NOTE. Duoen startede med at lave musik sammen online i 2007, og mødtes først face to face i 2012. Op til deres koncert på SPOT var Leaguen i Red Bull Studio Copenhagen og vi fangede dem til: Fem minutter med... League of Extraordinary Gentlemen før SPOT.

Der har været en del snak i krogene og opmærksomhed omkring det elektroniske hip hop act, League Of Extraordinary Gentlemen, som forud for deres SPOT showcase har sendt denne videoteaser.

Teaseren viste sig, også at være en teaser for en dokumentarfilm af produktionsselskabet KnockKnock, som har dokumenteret de to musikeres første møde i studiet. Både før og efter SPOT er bandet i Red Bull Studio Copenhagen og vi fik fem minutter med bandet og kom lidt tættere på historien bag.

Et par usædvanlige gentlemen. Foto: pressefoto.

Hvordan mødte I hinanden i 2007?
Simon: ”Det er en ret sjov historie. Jeg havde et track med på en Jay Scarlett kompilation som NOTE hørte, og syntes var virkelig godt. Så han kontaktede mig over MySpace. Jeg synes, at den her fyr lød som en sofistikeret udgave af 50 Cent… tænkte 'ok, det ved jeg ikke lige hvordan vi skal gøre… men vi prøver’. Vi begyndte at arbejde sammen og lavede nogle numre, det første hed Kid and Play".

NOTE: "Vi lavede et par numre og besluttede os for at lave et band sammen".

Så I lavede musik sammen og dannede en gruppe uden nogensinde at have mødt hinanden?
NOTE: "Ja… Faktisk begyndte jeg også at tænke, om Simon var en robot…findes han overhovedet den der dude…eller er det en maskine i den anden ende?".
Simon: "Ha ha ha og jeg tænkte om NOTE i virkeligheden var en eller anden underlig bonde fra Polen….".

NOTE: "Vi arbejdede sammen og havde gang i en masse, men så fik Simon meget travlt med When Saints Go Machine. Sideløbende forsatte vi samarbejdet, men i 2012 besluttede vi, at vi ville sende noget ud. Vi udgav vores første EP Superconductor på det amerikanske label Proximal Records og på danske TAMBOURHINOCEROS".
 "Yeah, it has been a slow and steadily climb up to here".

Simon: "Det her projekt er så mærkeligt… så jeg tror det bliver sjovt med den her film. Det er også en lidt anderledes måde at lancere et nyt projekt på."

NOTE: "Vi er begge ret underlige og meget forskellige… på godt og ondt. Med vores forskellige kulturbaggrunde, jeg kommer fra en amerikansk hip hop baggrund og Simon har de her elektroniske, europæiske rødder. Men vi er som brødre, og vi forstår hinanden."

Simon: "Love and Respect…"
NOTE: "Yeah… Love and Respect"

Til sidst, hvad kan I sige om hinanden?
NOTE: "Jeg plejer at sige til folk, at Simon er den mest talentfulde producer og musiker jeg nogensinde har mødt. Mand, han er den vildeste, han er ekstremt talentfuld. Han tog virkelig en chance ved at arbejde med mig, og tro på det jeg laver".

Simon: "Som jeg sagde tidligere, da jeg hørte NOTE første gang, kunne jeg høre nogle virkeligt mærkelige, skøre ting i hans stemme".
NOTE: "Yes he def. have me doing stuff I thought I’would never do".

League Of Extraordinary Gentlemen spiller på SPOT Festival, lørdag den 3. maj kl. 19.15 Godsbanen - Den Rå Hal