Simon Weiss heeft debuut album klaar staan

August 12, 2013

Simon Weiss: overdag dokter – ‘s nachts producer van house en electronica. De sympathieke Nederlander heeft zijn eerste album gepland voor begin 2014. Hij besteedde een dag in onze studio om zijn nummers fine te tunen samen met onze engineers.

De in Arnhem geboren Isaie Reuling weet altijd hoe hij moet verrassen. Helemaal uit het niets maakte hij een goed ontvangen EP voor het toonaangevende Rush Hour. In hetzelfde jaar releasde hij, in eigen beheer, een 10inch als onderdeel van een groter kunstproject. ‘Ik wilde zo’n zelfde project opnieuw doen, maar nu met een album,’ zegt Simon Weiss. Samen met fotograaf Simon Keizer en grafisch ontwerper Nathanael Reuling, Simon’s broer, startte hij het Post Tenebras project. Simon verklaart de rare titel: ‘Het is latijns voor ‘na duisternis komt het licht’, wat je op verschillende manier kan interpreteren.  We maakten een eigen camera obscura, wat een goede link is naar de betekenis van Tenebras, aangezien dit een ouderwetse fotocamera is die duisternis en licht op een mooie manier gebruikt.

Het album zelf verwijst ook naar de relatie tussen duisternis en licht. ‘alle titels van de nummers zijn vernoemd naar ‘obscura’en ‘lux’, beter bekend als donker en licht, legt Simon uit. “Het album is een mix van house, techno, acid, en Afrikaanse invloeden. Ik wil er geen stempel opzetten, maar misschien kun je het gewoon electronica noemen”. Het album komt samen met de foto’s, genomen met de camera obscura, en het grafische ontwerp. Het hele project zal onderdeel zijn van een expositie in Amsterdam wanneer het album in september uitkomt.

— TOMORROW / WORROMOT — EP from — TOMORROW / WORROMOT — on Vimeo.